lørdag 31. juli 2010

Tunika til Ingeborg



Jeg har strikka en tunika med lang hette til Ingeborg på 5 år. Har strikka den i Pt5 garn. Mønsteret sto i Familen i 2009. Lange strømper skal også strikker til tunikaen.

torsdag 29. juli 2010

tirsdag 27. juli 2010

Vognteppe til Magnus


Dette vognteppet sydde jeg til barnebarnet mitt Magnus for 3 år siden. Mønsteret er laget av Laila Ukkelberg. Jeg har byttet ut fargene fra originalen til noen som passet bedre til vognen. Nå har jeg festet oppheng på baksiden slik at Magnus kan ha det på veggen på rommet sitt. Da de flyttet til Rygge i fjor ble en vegg på rommet til Magnus malt i en blå-turkis farge som passet til teppet.

Lurt kjøp







På besøk i en quiltebutikk i Moss i sommer ble jeg anbefalt å kjøpe noe nytt som var kommet på markedet. Det var en impregnering som kan brukes på quilter, broderier og annet. Den skal beskytte quiltene mot å falme.
Det er også vann motstandig. Jeg har testet dette ut, vannet bare perler seg på stoffet. Jeg prøvde med rødvin, lot det legge noen minutt før jeg tørket det av. Ingen ting vistes på stoffet. Har også lagt 2 stoffbiter i vinduet, et med og et uten spray, men det har ikke gått lang nok til at jeg har sett resultatet enda. Denne sprayen er super til å bruke på dekkebrikker, duker og lignende. Tror dette er å få kjøpt i de fleste quiltebutikker, jeg har i hvert fall fått de til å ta det inn i butikken i Molde. Det første bildet er før behandling, nr 2 med rødvin, nr 3 er etter at den er tatt bort, og nr 4 er boksen.